Grundig

Tips på hvordan du stabler oppvaskmaskinen

Husk at du kommer til å servere mer enn et måltid i ditt neste middagsselskap

Middagsfest på lørdager er ofte helgas høydepunkt. Men selv for de mest erfarne verter kan et vellykket selskap være like stressende for deg som det er hyggelig for dine gjester. Så for å sørge for at du nyter opplevelsen like mye som gjestene dine, er det viktig at du får så mye som mulig ut av kjøkkenmaskinene dine. De er tross alt der for å gjøre livet enklere for oss.

Hvis du anser komfyren din som den viktigste hvitevaren når du har fest, tenk om igjen. Overvei oppvaskmaskinens rolle. Uansett hva som skjer på festen så holder oppvaskmaskinen kjøkkenet ditt rent og selskapet effektiviseres. Det er naturligvis fristende å tenke på oppvaskmaskinen som et apparat som du setter oppvasken i når festen er over. Men med litt strategi og riktig utrustning, som Grundig GNU 51040 X-oppvaskmaskinen, kan middagen din gå fra å være et ordinært selskap til en stor opplevelse.

Her er noen tips på hvordan du kan få mest mulig ut av oppvaskmaskinen din:

1. Stable tallerkener

Det virker innlysende, men du vil bli overrasket over hvor ofte tallerkener stables feil. For optimal rengjøring bør tallerkener alltid plasseres i den nedre kurven, vendt innover. Er du bekymret for sjenerende lyd og spørsmål fra gjestene om det «går bra der inne?» – de myke glidekurvene i GNU 51040 X-oppvaskmaskinen gir en jevn bevegelse slik at du unngår sprekker og smell.

1_picture_dishwasher

2. Den nederste kurven tar hånd om grovarbeidet

Kasseroller og stekepanner jobber hardt for middagen din, så behandle de med respekt i oppvaskmaskinen. Plasser de i den nedre kurven for optimal rengjøring. Alt-i-ett-programmet benytter seg av dobbelt vanntrykk. Et lavt trykk i den øverste kurven for å beskytte porselen og glass, og 60 % høyere trykk i den nedre kurven slik at det vanskelige smusset blir borte. Du kan rengjøre alt i samme vask!

 

3_picture_dishwasher

3. Bestikkurv

Bestikk får virkelig den tøffeste behandlingen i oppvaskmaskinen, men kvalitetsbestikk krever faktisk særskilt omsorg. Plasser hvert objekt forsiktig ned i kurven. Skal du servere en stor middag med flere retter som krever mange kasseroller, stekepanner og bestikk, kan du stole på at GNU 5104 X-oppvaskmaskinen har god plass til alt. Varioslide-bestikkurv kan plasseres på hele to nivåer i underkurven.

 

4. Unngå å stable for tett

Selv om det er fristende å sette inn det aller siste av oppvasken slik at du kun behøver å sette på én vask, så råder vi deg til å ikke gjøre det. Ved å doble mengden tallerkener og overfylle bestikkurven påvirkes rensligheten og A+++ energieffektiviteten på din GNU 51040 X-oppvaskmaskin. Maskinens Inverter EcoMotor lager en rekke ulike vanntrykk og minsker vannbruken og energiforbruket.

 

5. Det er ikke bare en oppvaskmaskin

Den rutinerte verten vet at oppvaskmaskiner ikke bare er til for tallerkener og bestikk. Du kan stole på din GNU 51040 X-oppvaskmaskin når det kommer til porselen, vinglass, kopper, kjøkkenredskap og mye mer. Disse plasserer du enkelt i overkurven. De vil bli rengjort med et mer delikat vanntrykk. Dessuten, hvis en av gjestene dine har med et barn på festen, kan du være trygg på at GNU 51040 X-oppvaskmaskinen ønsker de minste middagsgjestene velkommen. Hygiene- og omsorgsfunksjonen øker vanntemperaturen til over 65°C i løpet av 36 minutter og tar knekken på 99,9999 % av alle bakterier. Det er perfekt for å sterilisere for eksempel flasker uten å måtte koke vann på komfyren.

6. Det er ekstra plass til nesten hva som helst

Redskapsdesignere benytter seg av alle slags mulige vinkler og former for å forsikre seg om at du har alt du trenger for å fylle oppvaskmaskinen riktig. Vinglassholderen i underkurven sørger for at alle de lengste champagneglassene dine kan plasseres i maskinen. Visste du at midten av overkurven har et formål? Der er det plass til krus!

2_picture_dishwasher

7. Kontroller, alltid.

Selv om GNU 51040 X-oppvaskmaskinen har utallige funksjoner lagd for å beskytte det skjøreste porselensservise, så påse at du ikke setter noe som ikke tåler det inn i maskinen. Du vasker vel ikke de fineste klærne dine i vaskemaskinen, så hvorfor skulle du gjøre det med ditt fineste kjøkkenutstyr? Det er viktig at du alltid kontrollerer nye tallerkener, kopper, glass, kasseroller og panner før du plasserer de i oppvaskmaskinen. Er du usikker, vask for hånd!

4_picture_dishwasher

8. Oppvaskmaskinens store hemmelighet

Kokker som elsker å lage mat hjemme for sine gjester, har ofte spesielt matlagingsutstyr og porselen som mange oppvaskmaskiner ikke er utrustet for å håndtere. Derimot har GNU 51040 X-oppvaskmaskinen en stor hemmelighet: en løs bestikkurv. Dens smarte design og tettvevde kurv gir et sikkert område for deg å plassere ytterligere objekter som flotte serveringsfat og espressokopper.

Hvordan maksimerer du apparatene dine for å effektivisere tiden på kjøkkenet? Del dine tips på vår Facebook-side!

Gå til toppen