Grundig

Slik beskytter du din fryser fra kulden

Skandinaviske vintre kan være krevende – selv for hvitevarer som er bygget for kalde temperaturer.

Det er et kjent scenario her i Norden i vintermånedene – du ankommer hytten din en kald vinterdag, for så å oppdage at all maten i fryseren har tint, og dermed er skadet. Plutselig er middagen (og helgen) ødelagt. Grunnen til at dette skjer er at når temperaturen faller under 0 °C, kan det føre til fullstendig stans for eldre frysere. Hvorfor? Svaret finner du i våre ofte stilte spørsmål om kjølevarer nedenfor:

Er et kaldt klima skadelig for fryseren min?

Ja. Det er eksterne deler av en fryser som må oppbevares over en viss minimumstemperatur for å fortsette å fungere normalt. Dette inkluderer fryserens kompressor, som kan slutte å fungere i lave temperaturer –noe som kan føre til at fryseren bryter sammen.

Hva skjer med fryseren min i temperaturer under 0 °C?

Hvis temperaturen faller under et visst nivå, vil termostaten i fryseren din tro at klimaet er kaldt nok, og derfor skru av kompressoren – som fører til at fryserens innhold tines. Det er derfor mulig at kjøleskapet ditt har tint og deretter frosset innholdet igjen – uten at du selv er klar over det. Slettes ikke bra.

002

Hvordan kan jeg hindre at maten min tines?

Først er det lurt å sørge for at kondensator-spolene i fryseren din er frie for støv. Disse bør rengjøres en eller to ganger i året. Hvis spolene blir fulle av støv, vil kondensatoren slite med å frigjøre varme på en effektiv måte. I tillegg vil kompressoren måtte arbeide hardere for å oppnå ønsket kjøletemperatur. Ved å bruke mer energi forkortes livsløpet til kjøleskapet og fryseren din. Husk å sørge for at fryseren ikke er koblet til en stikkontakt før du begynner rengjøringen, og få hjelp til å flytte den.

Den er grei, hva mer trenger jeg å vite?

Hvis du har planer om å oppbevare fryseren din i en garasje, vinterhage, uthus, eller et annet sted hvor temperaturen kan falle under 0 °C, så er Grundig frysere med Freezer Guard-teknologi den perfekte løsningen. Med Freezer Guard-teknologi kan vi garantere at fryseren din virker i tørre omgivelser med temperaturer så lave som -15 °C eller 5° for et kombinert frys- og kjøleskap.

Det er mange Grundig frysere og kjøleskap/fryser-kombinasjoner som kommer med denne innovative vinterteknologien, som GSBS 14620 X, GFN 13824 X og GKN 16830 X.

Ikke la minusgrader ødelegge frossenmaten din denne vinteren. Vær forberedt, og velg en fryser som tåler kulde.

003

Gå til toppen