Grundig

Påskemat og moderne nordiske tradsjoner

Feir våren i moderne nordisk stil med Grundig

Påska 2016 er den perfekte unnskyldning for å feire våren i nord. Kombiner nordiske tradisjoner med en moderne tvist og hjelp fra Grundig, så får du garantert den beste påska noensinne.

Begynn med brunsj

Barna bestemmer ofte flyten i ferien… Men de voksne må også få lov til å kose seg litt! Hvorfor ikke ta en rolig og sofistikert brunsj med posjert laks etter eggjakten? Akkompagnert av frisk urtemajones, et elegant alternativ til de mer tradisjonelle røkte eller gravede rettene, som vil gi deg en næringsrik base for resten av dagens aktiviteter.

Blir du litt stressa av den ustabile kokeprosessen? Hvis du jobber med en Grundig FlexiCook eller FlexiCook+ komfyr, har du ingenting å uroe deg for. Hver av kokesonene deres har 18 nivåer, noe som betyr at det kan reguleres fra fosskos til oppkok, til meget skånsom småkoking med absolutt presisjon – noe som resulterer i et saftig sluttresultat.

Først har du følgende ingredienser i en stor gryte fylt med 1,5 liter vann: 2 tomater i skiver, 1 selleri i skriver, en skrellet og oppskåret liten løk, ½ finsnittet sitron og grovt salt. Kok opp. Når det koker – reduser til oppkok og la det småkoke i ca. 8 minutter. Legg laksen inn i væsken (som bør dekke fisken) og skru ned varmen. Dekk til og stek laksen i ca. 5 minutter.

 

160201_grundig_march-content_HUB

Kreativ ettermiddag

Hvis barna har sukkerkikk og mye energi kan man skifte fokus ved å gjøre noe kreativet sammen før påskemiddagen. For å lage en flott, enkel og nordisk påskedekorasjon er alt du trenger små, brune egg, grener fra bakgården, bånd og en vase.

Først må du blåse ut eggene. Hvis du har eldre barn, er sjansen stor for at de vil være veldig klar for denne oppgaven. Det kan nok gjøre de små litt pysete. Når eggene skal blåses ut, lager dere først et hull i begge ender av egget med en tegnestift for så å bruke en lang nål for å blande innholdet. Bruk et sugerør for å blåse ut eggeplommene og hvitene i en bolle. Rens eggeskallene med kaldt vann. Gjenta med alle eggene og plasser dem i din Grundig GEKW 47000 B mikrobølgeovn for å tørke skallet. De trenger 15-30 sekunder for å tørke helt.

Klipp bånd i 30 cm store biter som eggene kan henges opp i. Brett i to på langs og kjør den foldede enden gjennom hullet i bunnen av egget og ut gjennom toppen, slik at like mye av båndet stikker ut fra hver ende. Fest båndet ved å knytte den nederste delen over hullet. Ordne grenene i vasen og fest dem evt. men småstein i vasen. Heng eggene på greienene på en kunstnerisk måte (eller ikke så kunstnerisk… de er jo tross alt bare barn!).

Avslutt med en finaleverdig fest

Et perfekt stekt lammelår setter prikken over i-en i påska. Masse deilig krydder, brun på utsiden og lyserosa på innsiden – bedre blir det ikke.

Ingredienser:
2 kg lammelår, med bein
4 fedd hvitløk, knust
4 kvister frisk rosmarin, finhakket
1,5 ts olivenolje
1 sitron, presset
Smak til med salt og pepper

160201_grundig_march-content_Lamp_1

Tips fra slakteren! En lammestek bør bare oppbevares i maks fem dager før den stekes. For å opprettholde optimal friskhet, oppbevar kjøttet i Super Fresh-sonen i Grundig Freestanding Combi-kjøleskapet ditt. Området vil da holde kjøttet ved en temperatur like over frysepunktet, ca. 0°-3°C. Ta lammekjøttet ut fra kjøleskapet minst én time før steking. Når det er romtemperert, forvarm ovnen til 210ºC. Skjær diagonale skråstreker over hele lammet med en skarp kniv – først én vei, og deretter den andre. Det endelige resultatet skal se ut som en diamantmønster. Knust hvitløk med rosmarin, olivenolje, sitronskall, sitronsaft og salt – smak til. Mariner lammet i blandingen, og pass på å få dekket alt – bruk hele blandingen. Plasser lammet i et stekestativ i en langpanne. Sett inn i ovnen og stek i 30 minutter. Skru ovnen ned til 190ºC og stek i ytterligere 40 minutter. Sett lammekjøttet på ei fjøl, pakk inn i folie og la det hvile i minst 30 minutter før servering sammen med stekte poteter, couscous og spinatsalat.

Kokkens tips! Hvis du ikke har et steikestativ kan du bruke rotgrønnsaker som for eksempel gulrøtter, pastinakk, fennikel og løk for å lage et alternativ. Det vil la ovnens varme sirkulere rundt hele steken, og samtidig utgjøre en fantastisk siderett.

Hva er din yndlingstradisjon i påska? Fortell oss det på Facebook-siden vår!

Gå til toppen