Grundig

Om oss

Opprinnelse og historie


Grundig ble grunnlagt i 1946 av Max Grundig, en tysk tekniker og radioentusiast som skapte et av Europas sterkeste merkevarer innen forbrukerelektronikk. Fra oppstarten var Grundig spesialisert på radioer, og fra 1951 ble TV en del av utvalget. Gjennom de påfølgende tiårene opprettholdt Grundig sin posisjon som ledende produsent av forbrukerelektronikk med flere innovasjoner og produkter som det snakkes om den dag i dag.

I dag

Etter en lang og innholdsrik forhistorie med TV og radioprodukter har Grundig nå utvidet produktporteføljen til også å dekke hvitevarer. I sommeren 2014 ble Grundigs største satsning noensinne lansert, med produkter i alle store kategorier, slik som; oppvaskmaskiner, vaskemaskiner, tørketromler, kjøleskap, fryser, ovner, platetopper, kaffemaskiner, ventilatorer og mikrobølgeovner. Utallige timer med forskning og utvikling, store investeringer i fabrikker, samt uvurderlig innsats fra de forskjellige lands salgsorganisasjoner har betalt seg. Og pilene fortsetter oppover når vi nå skriver 2015. De første landene til å lansere var Tyskland, Russland og Norden, og nå står mange nye markeder klare til å lansere i 2015.

 

Grundig i Norden

Grundig har vært en del av hjemmet i Norge i over 50 år, hvor radio og TV produktene har satt sine spor i nordmenns hukommelse. Etter lanseringen av hvitevarer i 2014 har Grundig blitt en fullverdig leverandør av hjemme-elektronikk. Det er fortsatt tysk kvalitet som er en forutsetning for nye produkter som skal lanseres, uansett produktkategori. Forbrukeren skal fortsatt forvente solide og brukervennlige produkter som gjennom sine smarte løsninger og praktiske funksjoner bidrar til en enklere hverdag.

Vårt nordiske hovedkontor er lokalisert i Ski, 20 minutter sydøst for Oslo. I tillegg finnes det salgsorganisasjoner i Sverige, Danmark og Finland. Vi er for tiden ca 40 ansatte og forventer en omsetning på ca. 630 millioner i 2015.

Gå til toppen