Grundig

Nytt om seiling … og havsalt

Omfavn Norges maritime historie med Grundig Sailing Cup og oppskrifter inspirert av havet

Uansett om du liker deg til sjøs eller er en ekte landkrabbe, kan det ikke benektes at den norske kulturen er preget av havet. Vi har det maritime i blodet, og vi er utrolig stolte av det nordiske, sportslige samarbeidet vårt; Grundig Sailing Cup. Vi samarbeider med seilklubber som Norges KNS, Sveriges KSSS, Finlands NJK og Danmarks KDY – Grundig Sailing Cup er derfor ikke bare en serie av raske og spennende res, men har som mål å støtte opp om den lovende J/70-seilekonkurransen.

Etter Grundigs suksess med å støtte norsk håndball, er både Grundig og KNS fornøyd med samarbeidet. Dette sier administrerende direktør i Grundig Nordic, Per-Kristian Ervik:

“Etter å ha hatt en så fin opplevelse med vårt engasjement i norsk håndball gjennom vår sponsing av Grundig-ligaen er det med stor glede at Grundig nå vil bidra til å etablere den raskt voksende J/70 seilekonkurransen i Norge sammen med Kongelig Norsk Seilforening. Gjennom aktivt samarbeid med KNS vil vi styrke vårt engasjement for unge seilere og bidra til etablering av den ledende J/70 seilbåtkonkurransen.”

Den første konkurransen fant sted tidligere i sommer og var en fantastisk suksess. Seileentusiaster var henrykte og gleder seg allerede til neste konkurranse. J/70-konkurransen er helt enkelt den mest spennende og raskest voksende seilbåtkonkurransen i verden! Båtene byr på en utfordrende opplevelse, men er også svært godt egnet for den litt mer uerfarne sjømannen siden de seiler så nært strandlinjen. Det er ikke bare seilerne som får en god opplevelse, det gjør publikum også! KNS sin generalsekretær, Anders Kristensen, ser svært positivt på det langsiktige samarbeidet med Grundig:

“J/70 representerer vårt hovedfokus i arbeidet med å revitalisere seiling med raskere båter, samt å støtte seilere som ikke er fullt så aktive akkurat nå. Det langsiktige samarbeidet med Grundig hjelper oss med å få båter og konkurrerende idrettsutøvere klar til trening, og har også latt oss etablere Grundig Sailing Cup i 2016. Nå har alle seileentusiaster muligheten til å bli en del av denne aktive og voksende seilekonkurransen.”

Dermed gjenstår bare ett spørsmål: på hvilken måte kan Grundig optimalisere J/70-opplevelsen ytterligere? Med oppskrifter inspirert av havet og det beste havet har å tilby – selvfølgelig!

160802_grundig_article_01

 

160802_grundig_article_02

 

160802_grundig_article_03

Fleur de Sel Caramels

Selv på en sommerdag kan seiling være en kald og vindfull opplevelse. Så hvorfor ikke lage til en termos med god kaffe og en søt godbit for å varme seg på? Vi vet at hjemmelaget godteri er en varm og tricky affære som må gjennomføres med stor presisjon, og det er derfor det er så bra å jobbe med en Grundig-komfyr, som for eksempel GIEI 824470 X FlexiCook. Den har 19 temperaturnivåer slik at sukker kan kokes til helt nøyaktige temperaturer.

250 ml kremfløte
70 g usaltet smør i terninger
1 ts Fleur de Sel, pluss ekstra til topping
300 g sukker
60 ml lys sirup
60 ml vann

Ha fløte, smør og Fleur de Sel i en liten kasserolle. Fjern fra varmen og sett til side. I en stor kasserolle over høy varme; rør sammen sukker, sirup og vann til sukkeret er oppløst. Kok forsiktig i en kasserolle for å sikre jevn oppvarming. Kok til blandingen har en lys gyllen farge. Senk varmen til et oppkok og hell forsiktig fløteblandingen over i stor kjele. Under omrøring skal blandingen oppnå en temperatur på 120ºC.

Hell blandingen i en 20 x 20 cm panne med bakepapir lett børstet med vegetabilsk olje. 30 minutter etterpå drysser du over karamell med ekstra Fleur de Sel. Avkjøl i ca. to timer.

Når blandingen er avkjølt, fjerner du karamellen fra brødformen ved å løfte bakepapiret. Bruk en skarp, oppvarmet kniv for å skjære karamellen i firkanter på 2,5 cm. Pakk hvert stykke karamell inn i vokset papir. Tvist papiret på begge sider.

Gruer du deg til å rydde opp? Grundigs oppvaskmaskiner er mestere i kvalitetsrengjøring. Grundig GNU 51040 X har for eksempel en Intensive 70-funskjon som er perfekt rustet til å håndtere deigete godterikliss. Dens All-In-funksjon vil også gjøre klissete slikkepotter skinnende rene hvis de plasseres nederst i maskinen.

Saltskorpet fisk

Lyst på et velsmakende og havinspirert måltid etter den store konkurransen? Prøv å bake fisken din i havsalt. Selv om det kanskje høres «nytt» ut, er det en eldgammel steikemetode som bevarer både smak og fuktighet av fisk under stekingen. Denne retten lages med bare fire ingredienser, og er en superenkel oppskrift som passer perfekt for middagsselskapet etter konkurransen eller andre travle helgemiddager. Serveres med en enkel grønn salat.

1.5 kg hel fisk, for eksempel abbor, sjøørret eller kveite
1 bunt frisk timian
Fersk svart pepper
4 eggehviter
300 g havsalt

160808_grundig_article_04

Forvarm ovnen til 200ºC. Fyll abboren med timian og dryss over med pepper utvendig. Visp eggehvitene til myke topper. Gni inn med salt. Plasser 1/3 av blandingen på et stekebrett kledd med bakepapir. Legg fisken på toppen av blandingen og dekk helt til med de gjenværende eggehvitene. Stek fisken i 35 minutter, eller til skorpa er sprø.

Kakk i skorpa og fjern fisken. Pill skinnet av fisken og server.

Har du deltatt i Grundig Sailing Cup i 2016 – enten som publikum eller deltaker? Del bildene dine fra arrangementet på Instagram (og ikke glem å bruke hashtagen #grundigsailingcup)!

Gå til toppen