Grundig

Frokost: Dagens mest romantiske måltid

Pisk sammen fluffy pannekaker (og fluffy krem) med Grundigs stavmikser

Det sies at frokosten er dagens viktigste måltid. Så når årets mest romantiske dag står for tur, er det enda viktigere å gjøre stas på frokosten! Denne oppskriften på Double-Berry hjerteformede pannekaker og pisket krem er den perfekte måten å få varmen opp kjærestens hjerte på – gjennom magen! Og hvis du ikke føler at du er helt klar for å lage hjerteformede pannekaker så tidlig på morgenen, kan vi love deg at smaken er verdt strevet!

 

Double-Berry hjerteformede pannekaker og pisket krem

Pannekaker:

125 g mel
2 ss sukker
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 stort egg
230 ml melk
2 ss usaltet smør, smeltet
2 ss vegetabilsk olje
125 g ferske eller frosne bringebær
125 g ferske eller frosne blåbær

Pisket krem:
2 ss hvitt sukker
230 ml kremfløte

Mixer

Grundig FlexiCook+

Forvarm en stekepanne over middels høy varme. På din FlexiCook induksjonsovn, bør dette være på omtrent kokenivå 15. Hvis du har en takke, er det bare enda bedre! Plasser den på en av FlexiCooks to soner – de vil tilpasse kokesonen til størrelsen på stekepannen.

Visp sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Knekk et egg i en egen bolle og visp lett. Ha de tørre ingrediensene i sammen med melk og smeltet smør. Ved hjelp av den lave innstilling til Grundig HM 6280 Hand Mixer, visper du de våte og de tørre ingrediensene sammen.

160126_grundig_stop-motion_pancakes-facebook copy

Pannekake-tips!

Det er helt greit med små, tykke klumper i røra. Tro det eller ei, klumpene betyr bare at røra ikke er mikset for mye sammen, og at du vil få luftige og deilige pannekaker. Når pannen er oppvarmet, dypp litt papir i vegetabilsk olje og pensle over – tørk bort overflødig fett. Fyll røre i en pose utstyrt med en vanlig rund tupp. Lag små hjerter, og fyll i. Jobb sakte og forsiktig. Slipp 1 ss av både bringebær og blåbær ned på hver pannekake. Når pannekakene har bobler på toppen, snu og stek til de er gyllenbrune. Gjenta til all pannekakerøra er brukt opp. Hvis du ønsker å holde de ferdige pannekaker varme, plasser på et tildekket stekebrett i en 80° ovn.

Pisket krem: Ha sukkeret i en avkjølt metallbolle. Tilsett kremfløte og pisk med håndmikseren på nivå 4 til det dannes stive topper. Legg 2 til 3 pannekaker på et fat med bær, ha på et lite dryss av melis og en dæsj pisket fløte. Serveres på et brett i senga med ferskpresset appelsinjuice, en rød rose og et kyss!

Vil du overraske kjæresten din med flere hjerteformede godbiter? Prøv hjerteformede bringebærboller, hjerteformede scones, eller hjerteformede stekte poteter! Prøv oppskriften selv! Ta et bilde av Valentinsdagsfrokosten din og del det med oss på Facebook!

FINAL

Gå til toppen