Grundig

Food For Soul

Grundig samler verdens beste kokker for å redusere matsvinn i Rio de Janeiro

Visste du at en tredjedel av verdens årlige matproduksjon havner i søpla? Det er 1,3 milliarder tonn med spiselig mat som går til spille. Det er mat som kunne ha mettet 868 millioner sultne mennesker. I kjøleskapet ditt er det fire ganger så mye mat som du trenger for å leve et næringsrikt liv. Det er ikke uten grunn at matsvinn var punkt 2 på FNs 2030 Sustainable Development Goals.

Når bekymringene for matsvinn vokser og allmennhetens kunnskap om sult i verden øker, kan du være sikker på at det finnes stor interesse for hva som skjer med matsvinn ved store offentlige arrangementer. Hvor mye mat tror du kreves (og eventuelt kastes) for å holde titusenvis av idrettsutøvere og trenere under OL 2016 i form?

Det er det kokken, Massimo Bottura, spurte seg selv når han først initierte Refettorio Gastromotiva som ligger i hjertet av sentrale Rio under de Olympiske Leker. Inne i det abstrakte skuret som er innredet med urban kunst, kule plywood-møbler og flere Grundig-apparater, lager Massimo og stjernekokker fra hele verden velsmakende og helsebringende måltider. Måltider laget av råvarer som ellers skulle ha blitt kastet og som nå blir gitt til Rios hjemløse. Selv om initiativet ble lansert bare ni måneder før OL ble satt i gang, ble kafeteriaen bygd ferdig akkurat i tide og lyktes med å lage lekre retter som krydret couscous og toscansk panzanella.

Refettorio Gastromotiva følger et lignende konsept som Bottura lanserte under verdensutstillingen i Milano i 2015. Overrasket og rystet over potensialet til matavfallet på arrangementet, lanserte Bottura «Reffetorio Ambrosiano» under sin ideelle Food For Soul (hvis formål er å fremme sosialt engasjement rundt matavfall og sult). Etter dette har både Refettorio Gastromotiva og Ambrosiano fortsatt sitt flotte arbeid med å servere lunsj til allmennheten. Inntektene har gått til å drive kafeteriaen – noe som gjør det mulig å gi mat til de som trenger det mest.

Fra Milano til Rio er matavfall åpenbart et globalt problem som alle bør kjempe imot. Bare i EU sløses 27 millioner tonn med spiselig mat bort hvert år. Sånn sett er løsningen her: Kampen mot sult gjennom matavfall begynner i hjemmet.

refettorio-gastromotiva-photo-shoot-brazil-rogerio-von-kruger web 162(1)

 

refettorio-gastromotiva-photo-shoot-brazil-rogerio-von-kruger web 267(1)

 

refettorio-gastromotiva-photo-shoot-brazil-rogerio-von-kruger web 283(1)

Men, hvem skal være partneren din?

Opphøret av sult begynner med respekt og innovasjon. Det innebærer ikke at vi bare skal investere klokt i fersk mat, uten at vi skal sløse mindre. Holdbarhet handler om mer enn å konsumere mindre energi og ressurser. Det handler om å sløse mindre og mette flere. Om du noen gang har lurt på hvorfor så mange av Grundigs kjøkkenmaskiner har innovasjoner som bevarer og beskytter maten din, så er det fordi vi har besluttet å følge en filosofi som respekterer maten. Vi i Grundig tror på at mennesker skal kunne nyte god mat – og respektere den. Sløseri av mat og holdbarhet driver oss til å utforme innovasjoner som sikrer at maten holder seg ferskere lengre, samtidig som den bruker mindre ressurser.

Vi kaller FullFresh+, VitaminCare og CustomFresh+ for innovasjoner. Hvis man tenker over det så er de nedkjølingshelter. FullFresh+-funksjonen kan oppbevare frukt og grønnsaker opp til tre ganger lengre ved å opprettholde en konstant temperatur og høy luftfuktighet. VitaminCare forsterker dette ytterligere med sine naturlige lysforhold som opprettholder C-vitamininnholdet. CustomFresh+ holder maten kald. Veldig kald. Kjøleskapet er det viktigste når det kommer til å holde maten fersk. CustomFresh+ gjør dette så bra at maten holder seg fersk tre ganger lengre enn i tradisjonelle kjøleskap.

refettorio-gastromotiva-photo-shoot-brazil-rogerio-von-kruger web 001(2)

Del engasjementet ditt med andre!

Med inspirasjon fra ledere som Massimo og med hjelp fra gode innovasjoner – er det opp til hver og en av oss å bekjempe matsvinnet hjemme.

Og spre ordet! I en digital og sosial verden hvor spennende bilder av mat hersker, kan vi forestille oss hva en emneknagg som #emptyplate kan utrette. Ved å legge ut et bilde av din #emptyplate kan du hjelpe oss med å utløse dypere tanker om maten vår og kanskje starte en bevegelse. En bevegelse hvor vi respekterer mat, bryr oss om matsvinn og anstrenger oss for å forbedre livet til millioner av mennesker ved å justere våre fremtidige tiltak.

Ta et bilde og vis din #emptyplate til dine @grundignordic-følgere!

refettorio-gastromotiva-photo-shoot-brazil-rogerio-von-kruger web 240(2)

Gå til toppen