Grundig

Familiepåske

Grundig sikrer at påska blir like gøy for dere som for barna

Et sted mellom eggjakten, det begynnende vårværet, sjokolade og tid med familien dukker påska opp som sesongens beste langhelg. Påska er gøy på samme måte som jula, bare uten like mye styr og ståk. Og det morsomme kommer tidlig i år!

Men hvordan skaper man den beste familiepåska? Nå er det ikke bare ungene som skal ha det gøy – det skal nemlig du også! Dette sørger Grundig for med de riktige ideene og verktøyene.

Lag en bedre påskeeggjakt (for barna)

Påskeeggjakt er så utrolig gøy, men det kan være ganske slitsomt for travle foreldrene å stelle i stand. Med disse tipsene blir det bedre for dere, og morsommere og sikrere for hvert enkelt barn.

1. Ha fargekoder på eggene slik at hver nyanse motsvarer hvert barn. På den måten har alle samme antall å søke etter.
2. Skriv en bokstav på hvert egg. Når alle eggene er funnet vil de utgjøre en hemmelig beskjed fra påskeharen.
3. Gå ut hvis været tillater det! Hvis du har tid og mulighet kan du ordne til en skattejakt ved å spre ut eggene i gresset i hagen. Dette blir veldig gøy!
4. Ha en dag som ikke går ut på å vinne – altså en konkurransefri dag. Be barna om å legge alle eggene og godteriet de har funnet i en kurv som hele familien kan nyte!
5. Hold tellingen! Husk hvor mange egg du gjemte. Det er kjedelig å snuble over egg noen uker senere…

 

160304_grundig_1240x649_03

Bak en smakfull dessert (til deg selv)

Med den populære kaken til base kan et Oreo-påskeegg se ut til å være laget for barn, men den trøffellignende konsistensen samt den rike, mørke sjokoladesmaken gjør dem til en sann nytelse for voksne.

Ingredienser:
1 pakke Oreos
225 g kremost, myknet ved romtemperatur
225 sjokoladebiter
110 g hvit mandelbark

Bruk Grundig Kitchen Helper CH 6280 Chopper for å hakke Oreos til et sandaktig pulver. De robuste bladene av rustfritt stål sørger for at kakene blir jevnt smuldret opp. Etter at dette er blandet sammen, hell alt sammen i en skål og tilsett den romtempererte kremosten. Bland deretter til det er mykt.

Bruk en isskje og del inn i 50-55 g boller. Rull for hand til eggformede ovaler: Plasser på pergamentark og avkjøl i kjøleskapet til de har stivnet.

Når eggene er avkjølt, la sjokoladen smelte i en skål over kokende vann. Den er klar når sjokoladen er myk. Dypp et egg i den smeltede sjokoladen og rull inn til det er ordentlig dekket av sjokolade. Legg egget på en annen kledd bakeplate og sett kjølig. Gjenta med de andre eggene. Plasser eggene i kjøleskapet igjen for å avkjøle til sjokoladen har stivnet.

160304_grundig_1240x649_01

 

160304_grundig_1240x649_02

Tips: Hvis du benytter deg av Grundigs induksjonsovn, still den inn på lav-middels varme og juster mellom temperaturene for å sikre at vannet holder en konsekvent varme. Den nøyaktige temperaturkontrollen vil sikre at sjokoladen ikke blir klumpete.

Når eggene er avkjølt kan du legge mandelbarken i et annet vannbad. Drypp over eggene eller bruk en sprøytepose for å dekorere dem.

Lag ditt eget Oreo-påskeegg og del bildene dine på Instagram. Husk å tagge #GrundigTreats så vi kan se bildene.

Gå til toppen