Grundig

FamilIedag med jordbær

Ha en søt jordbærdag!

Overrask familien den kommende uka med en dag fylt med aktiviteter og sesongens godbiter.

Med sine lange dager, svale kvelder og bedre vært, er slutten av juni en fin tid for familien å komme seg ut og være aktive. Og finnes det en bedre dag i uka for litt etterlengtet familietid enn søndag? Aldri før har vi hatt det så travelt som vi har det nå, men på søndager er det helt akseptabelt å legge pliktene vekk.

Ettersom juni også er kjernen i jordbærsesongen, er det viktig å utnytte denne tiden sammen med familien. Den lange våren og alle sommerdagene gjør norske jordbær til noen av verdens beste, så utnytt de lokalproduserte rikdommene våre på en søndag fylt med jordbærrelaterte aktiviteter!

Lørdag ettermiddag

Ok, dette er kanskje ingen søndagsaktivitet – men du kan ikke fråtse i junis deiligste jordbær på søndag hvis du ikke har kjøpt dem på lørdag! La barna får være med, så kan de ta del i planleggingen. Det er en morsom og praktisk måte å lære seg litt om mat. Pass på at barna velger de beste jordbærkurvene med velduftende, klare og røde jordbær uten hvite, grønne og mørke flekker.

Hvis dere ikke kan vente til søndag med å nyte de nyplukkede bærene kan dere la de stå på benken til dere føler for å spise dem. De smaker så utrolig mye bedre i romtemperatur! Men hvis dere vil vente til neste dag, er den en god ide å lagre dem over natten i Vitamin Care zonen i Grundig 14620 Freestanding Side-By-Side-kjøleskapet deres. Ikke bare har dette den optimale luftfuktigheten i en tradisjonell frukt- og grønnsakshylle, Vitamin Care Zone har også en blått lys-teknikk som holder varene ferskere lengre. Ved å opprettholde matens naturlige fotosyntese øker det faktisk deres naturlige vitamininnhold.

160627_grundig_article_picture_03

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Søndag morgen

Sett barna i arbeid om morgenen når de står opp og har masse energi J Vask og rens jordbærene og lag et nydelig syltetøy! Det tar bare en liten time og er superenkelt. Familien kommer til å ville ha ferskt syltetøy på brødskiver, pannekaker og muffins hver eneste søndag.

Ingredienser:
1 liter rensede jordbær
100 g sukker
2 ss frisk sitronsaft

I en food prosessor, som for eksempel Grundig CH 7280 W food prosessor: bland jordbærene til de er grovt hakkede. Hell dem oppi ei stor gryte og tilsett sukkeret og sitronsaften. Bland sammen jordbærene og kok på mellomhøy varme. Rør om i ca. 10 minutter til syltetøyet er tykt. Hell syltetøyet over på et glass og la det avkjøles til romtemperatur.

Som dere kan se er dette hjemmelagede jordbærsyltetøyet kanskje ikke helt det samme som mormor og farmor lagde – det tok gjerne mange timer med forberedelser og var en alt for varm prosess til at barna kunne få være med. Men til tross for sin enkelthet blir du fortsatt nødt til å forholde deg til sølete boller og gryter. Disse tar Grundig GNU 51040 X Dishwasher seg enkelt av. Ved å benytte seg av All In-funktionen kan dere bare plassere grisete gryter i den nederste kurven for å sikre at de vaskes raskt, men grundig og effektivt.

160627_grundig_article_picture_02

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Søndag ettermiddag

For å unngå sløve søndager – dra familien opp fra sofaen og ta en tur ut på en lang gåtur i skogen eller i parken. Juni er en fin tid på året for å komme seg ut i naturen og utforske de unike vekstene, blomstene og dyrene i Norge. Det er en god måte for barna å brenne energi og for de voksne å forberede seg på den kommende uka.

Når dere kommer hjem igjen kan dere kjøle dere ned med en søt og naturlig jordbæris. Isen kan lages kvelden før med bare to liter jordbær og 100 gram melis! Det beste familien kan tenke seg denne sesongen. Slik fremstiller man dem: bland jordbærene med 75 ml vann i en food prosessor til de blir en puré men med små biter av bær i. Hell halvparten av røren i en bolle og bland resten til den er helt glatt. Bland 2 puréer sammen og oppbevar de i glassformer eller plastglass. Sett i pinner og still de i fryseren til de er faste (minst 8 timer).

Søndag kveld

Ro ned etter en morsom dag med familien og avslutt kvelden med en jordbærebasert middag og dessert. Til middag: en ruccolasalat med jordbær er en umerket måte å få det beste ut av den saftige delen av frukten. Tilsett disse ingrediensene for å få den perfekte salaten: fersk geitost, sprø prosciutto, ristede frø og nøtter. Og prikken over i-en: topp det med en enkel dressing av olivenolje, honning og balsamicoeddik. Det er en perfekt søt og sur kombinasjon!

Desserten bør definitivt være en god avslutningen på en fin familiedag, så hvorfor ikke spare de tradisjonelle bollene til en annen dag og kjøre på med en hitt fra 70-tallet? Lag fondue! Det spiller ingen rolle om du ikke har den tradisjonelle oppsettet med gryter og lange gafler. Hvis du har en skvett kondensert melk (400 ml), 200 gram halvsøt sjokolade og 10 minutter så er det bare å sette i gang! Kombiner helt enkelt disse to ingrediensene i en gryte og kok på middels varme til de smeltes sammen. Hell i en serveringsskål og nyt!

Elsker familien din jordbær? Last opp et bilde av familiens favorittjordbærfristelse på Instagram og tagg det med @grundignordics får å inspirere våre følgere!

 

160627_grundig_article_picture_01

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Gå til toppen