Grundig

Chunky strikk

Å bruke – og ta vare på ull… Hva bør man gjøre, og hva bør man ikke gjøre

Behagelig, deilig og (hvis man gjør det på riktig måte) veldig elegant! Fra New York til London til Milan – chunky strikk hersket alle runways høst/vinter 2015, og trenden fortsetter helt klart gjennom hele vinteren 2016. De fås i nesten alle stiler og former, så vi kunne ikke vært mer fornøyd! Imidlertid kan fasongene og de naturlige fibrene i et tykt strikket plagg gi utfordringer både mht. daglig slitasje og omsorg. Vi har derfor samlet en rekke råd for å veilede deg til riktig bruk av strikkede plagg (som vi håper vil være en del av motebilde lenge enda!).

Hvordan bruke ullplagg

DU BØR: hold resten av ditt outfit mer tettsittende, slik at figuren din ikke forsvinner i alt stoffet. For et profesjonelt look er en hvit strikk til et svart blyantskjørt et godt alternativ, og for en kveld på byen; match en genser med metalliske tråder med smale bukser og pumps. Og når du ønsker å kjøre en casual stil er det aldri feil med mørke jeans til!

IKKE: overdriv med alt for mye og stort tilbehør. Selv om det kan være fristende å matche stort med stort, kan man trygt si at det nye strikkeplagget ditt passer best sammen med ei enkel veske. Det vil gi et mer sofistikert utseende. Du kan også bruke tilbehør som for eksempel aviator-solbriller, en herreklokke og sølvsmykker – alene eller sammen.

DU BØR: matche ullgenseren din med nøytrale sko. En tykk strikk passer som oftest best sammen med diskré fottøy – for eksempel hvite sneakers eller lysebrune boots.

IKKE: være redd for å bruke en statementgenser sammen med print, men pass på å holde fargene i sjakk. Gå for et par bukser eller et skjørt med print i nøytrale farger.

DU BØR: kle deg trendy, men ikke vær redd for å overraske med en uventet vri. For eksempel kan man «dra tilbake» til 90-tallet og kle seg i en oversized cardigan over en enkel kjole. Eller gå for en sexy look med skinnshorts og svarte ankelstøvletter med hæler.

20160205_Grundig_pullover_article

Hvordan ta vare på ullplagg

DU BØR: utnytte Grundig MultiSense Technology for å vaske de strikkede plaggene dine med omhu. Grundig Multisense Technology bruker spesielle sensorer for å identifisere hvilken type tekstiler og hvor mye tøy som skal vaskes, og justerer automatisk vaskeprogrammet slik at det passer til det som skal vaskes. Eller du kan ta vare på de strikkede plaggene dine slik mamma alltid gjorde det: vask for hånd og legg på et flatt underlag til tørk!

IKKE: heng opp ullgenserne dine! Hvis du gjør det vil du mest sannsynlig sitte igjen med en genser som er noen størrelser større enn den bør være. Hvis man oppbevarer ullgensere på kleshengere kan de fort miste formen. Etter bruk anbefaler vi at du bretter genserne dine og oppbevarer de på et rent og tørt sted.

150826_grundig_ (248 of 268)_article

DU BØR: fjerne nupper. Nupper på klær fra vanlig slitasje fører ofte til at den nye favorittgenseren din ender opp bakerst i skapet. Hvis du derimot fjerner nuppene med en elektrisk nuppefjerner, vil plaggene dine se helt nye ut lengre. Sett deg til rette i sofaen sammen med Herr nuppefjerner og Netflix – som nå er lett tilgjengelig på din Grundig FineArts Ultra HD 65”-TV!

IKKE: bagatelliser. Et lite problem, for eksempel en manglende knapp, kan utvikle seg til et stort hull eller lignende hvis man ikke gjør noe med det. Når du oppdager en feil bør du ta genseren med til skredderen for profesjonell behandling.

DU BØR: gi din nye favorittgenser en pause. Selv om det kan være fristende å bruke den daglig, vil de naturlige fibrene miste formen.

Hvilken vintertrend er «mest deg» i 2016? Hvordan bærer du stilen? Vis oss på Instagram og tag @grundignorge.

Gå til toppen